Workshop Plique-a-jour.

Tijdens deze workshop wordt een zilveren sieraad met open vakjes geëmailleerd zonder mika als achtergrond en zonder lijm waardoor een bijzondere heldere kwaliteit ontstaat.

Het is de bedoeling dat je naar deze workshop een eigen zilveren sieraad meeneemt die je gaat emailleren. Gebruik hiervoor het eerste gehalte zilver 925 en een plaatdikte van 1mm tot 1,3mm. Gebruik liever geen zelf gegoten zilverplaat.

Maak naar eigen ontwerp met maximaal 8 vakjes/openingen van maximaal 4mm grootte. Wil je een sieraad maken met een soldering? Hou er dan rekening mee dat de emailleeroven een temperatuur heeft van 800 graden en solderingen dus kunnen loslaten. Zilversoldeer nummer 7 van de firma Drijfhout met een soldeertemperatuur van 800 graden wordt hier voor gebruikt maar het blijft een risico.

Tijdens de workshop wordt alleen geëmailleerd. Er kan niet gezaagd of gevijld worden. Het sieraad moet thuis gemaakt worden. Neem je geen eigen sieraad mee en wil je toch graag de workshop volgen dan kun je een zilveren hanger die beschikbaar is van de VNE aanschaffen voor €12,50 (Contant betalen tijdens de workshop).

Omdat iedereen een ander sieraad heeft is de aanpak van deze techniek voor iedereen anders wat betreft de brandtijden. En daarom is dit een experimentele workshop.

Deze workshop is voor degenen die al eerder geëmailleerd hebben maar verdere ervaring is niet nodig.

Zaterdag 21 mei 2022  09:30 - 16:00 uur.

Prijs voor leden van de VNE: € 25,- .

Prijs voor niet leden: € 70,-.

Locatie: Eemhuis

Eemplein 71  Amersfoort.

Inschrijven via onderstaande inschrijflink van de Vereniging van Nederlandse Eamilleurs.

Cursus Emailleren:

Cloisonne op koper en emailleren op zilver.

Deze cursus behandeld de basisvaardigheden van het emailleren van sieraden. Deze versieringstechniek kan op allerlei manieren worden toegepast. Als klein detail om te accentueren. Om een kleurenspel in een sieraad te creëren. Of een mooi cloisonne werkstuk wordt de blikvanger waaromheen een sieraad wordt ontworpen.

 

Voor dit alles is kennis van een goede basisvaardigheid essentieel. De kwaliteit van een sieraad is immers heel belangrijk.

In deze cursus leer je hoe je de emailles behandelt om een mooi en helder effect te krijgen. Er wordt geleerd hoe je koper en zilver behandelt om de transparante emailles tot zijn recht te laten komen zonder vlekken of verkleuringen. Je leert hoe je kleurverlopen aanbrengt. En hoe je door lichteffecten in de ondergrond het emaille extra kunt laten schitteren. 

 

Tijdens de cursus word je voorzien van alle informatie om zelfstandig te starten met emailleren. Ook is er aandacht voor emaille technieken die goed toepasbaar zijn in het vak als goudsmid.

De cursus is voor beginners en gevorderden.

 

Afronding.                                                                                              

Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer bij voldoende aanwezigheid een bewijs van deelname van de Vakschool Schoonhoven.

Start van de cursus.  6 Lessen.                                                                Lesdatums: 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december.

zaterdagochtend 09.30 - 12:30

Prijs € 655,-   Inclusief materiaalkosten.

Aanmelden via Vakschool Schoonhoven via onderstaande link:

Zadkine.jpg
Chinese pioenroos..jpg
Cloisonne collage.jpg
20170315_155705-2.jpg